winnaar!

gooitz » winnaar!

Het project Sassenstraat Allicht heeft vrijdag 14 februari in Zwolle de Cultuurcongres Award 2014 gewonnen. Ik ben apetrots dat juist het project Sassenstraat Allicht deze award heeft gewonnen, de kers op de taart. De twee andere genomineerde projecten waren ‘ikkanwelzijn’ van Wonderryck Twente en Zorggroep Sint Maarten en de Kunstkring Westerhaar.

De jury vindt dat het project uitblinkt op het gebied van samenwerking, het thema van het congres. De drie genomineerden voor de Cultuurcongres Award mochten na de presentatie van het nominatie filmpje allemaal nog één keer vertellen waarom juist hun project uitblinker in samenwerking is. De deelnemers aan het congres, een kleine tweehonderd personen uit de culturele wereld, mochten daarna stemmen op drie genomineerden.

Cultuur en economie hand in hand
De award werd uitgereikt door gedeputeerde Hester Maij van Provincie Overijssel. “Een prachtig project, niet alleen om te zien, maar vooral ook vanwege het effect. Vanuit een creatieve insteek is men gekomen tot een project dat heel positief werkt op de aantrekkelijkheid van de straat en dus zonder twijfel zorgt voor een economische spin-off. Dat is precies wat we bedoelen met samenwerking: cultuur en economie gaan hand in hand en versterken elkaar.”

Gedeputeerde Hester maij en Gooitske Zijlstra.

Sassenstraat Allicht is het community en lichtproject van meer dan 300 oude lampenkappen die allemaal een metamorfose kregen van creatieve Zwollenaren en nu in de Sassenstraat hangen. Met het project moest duidelijk worden dat de historische binnenstad van Zwolle een gastvrije plek is waar het fantastisch wonen, werken, winkelen en recreëren is. Het idee voor het lichtproject kwam uit Griekenland van het Griekse collectief Beforelight, ook dit collectief was als partner aangesloten voor het project Sassenstraat Allicht.

<< Kijk voor meer foto’s van Sassenstraat Allicht op: Instagram, Pinterest, RTV OOST, Google en op de fanpagina op Facebook >>

 

je kunt mij ook volgen via deze social media kanalen
© Copyright 2014 Gooitz | Website door Friks Web & Marketing