we make carpets

gooitz » we make carpets

Mensen kopen zoveel nutteloze producten die ze maar één keer gebruiken, dat de drie makers van We Make Carpets, Marcia Nolte, Stijn van der Vleuten en Bob Waardenburg,  zich afvroegen wat die nutteloze producten vertegenwoordigen.

WEMAKE CARPETS mengen traditionele ambacht met een kritische blik op de consumptiemaatschappij in bijzondere tapijten met materialen die eigenlijk heel nutteloos zijn als je het goed bekijkt. WE MAKE CARPETS maakt met hun tapijten een hedendaagse interpretatie van een eeuwenoud medium. De weefmethode, gebruik van materialen en patronen weerspiegelen de 21e eeuw.

Als je de tapijten op een afstand bekijkt, dan lijken het gewone decoratieve tapijten. Kom je dichterbij verrast het je enorm door het gebruik van producten die normaal geen waarde hebben als ze eenmaal zijn gebruikt, zoals plastic vorken, pleisters, vloertegels, pasta, watjes en knijpers.

photograph: Amy Kouwenhoven

De producten worden op een inventieve manier gerangschikt om een ​​grafisch patroon te vormen. De tapijten zijn geïnspireerd op de kleur, vorm en mogelijkheden van het gekozen materiaal. Het resultaat is niet alleen een decoratief tapijt, maar een object dat ons laat nadenken over de consumptiemaatschappij die deze ‘geweven materialen’ produceert. En ze laten hiermee zien wat voor mooie dingen je kunt maken met nutteloze producten “A contemporary interpretation of wealth”.

<<Klik hier als je meer wilt weten over We Make Carpets>>

je kunt mij ook volgen via deze social media kanalen
© Copyright 2014 Gooitz | Website door Friks Web & Marketing