testfase Het Gewilde Oosten

gooitz » testfase Het Gewilde Oosten

We gaan bijna testen! Vorige week woensdag, 21 april, zagen we voor het eerst een werkende app van Het Gewilde Oosten, dat was een feestelijk moment. En een mijlpaal vier je samen [zie foto]! In 2018 werd het idee geboren om 3D kunst te ontwerpen voor een digitale expositie in Augmented Reality. Jerry van der Bol Artist is begin 2020 aan de slag gegaan en maakte een zestal ontwerpen in 3D. We vonden een mooie partner VR-Innovations die met ons mee wilde ontwikkelen en bouwen. En samen met gooitz zijn we gestart met het uitwerken van het concept. Voor tekst hebben we de samenwerking met Marc Schrijft gezocht. Ontzettend leuk om dit samen met deze partijen te doen. En wat wordt het gaaf!

V.l.n.r. Jerry van der Bol, Gooitske Zijlstra, Kubilay Durmusoglu, Robin Geerlings en Tobias Gerritsen.

In de komende periode testen we met een divers testpanel de app. Als de test is afgerond dan openen we de expositie op passende wijze.

 

Over Het Gewilde Oosten
Kunst van binnen naar buiten naar iedereen

Het Gewilde Oosten brengt binnen naar buiten. Het Gewilde Oosten brengt kunst naar buiten. Het Gewilde Oosten brengt kunst naar mensen en mensen naar buiten. Overal.

Overal kunst. Voor iedereen. En dat gewoon in stad, dorp, park of het stille groen. Buiten, als openbare ruimte – toegankelijk voor inwoners en bezoekers. Buiten, als expositieruimte zonder muren, kaders en hoge drempels – toegankelijk voor lokale en regionale kunstenaars en hun werk.

Het Gewilde Oosten maakt kunstenaars en kunst zichtbaar. Vanuit ateliers en depots, van binnen naar buiten. Met Augmented Reality en een smartphone app geven we kunst een buitenpodium. Werk dat binnen en verborgen was. Werk dat musea, galeries én mensen doorgaans niet bereikt, wordt virtueel tastbaar. Bereikbaar. Beleefbaar.

Digitale kunstobjecten, virtueel zichtbaar in de echte wereld. Heb je een smartphone dan kun je deze kunst bekijken, wanneer en met wie je dat wilt. Een vaste route door binnenstad, een vrije wandeling door een buitenwijk. Stilstaan en onthaasten, in alle rust kunst vangen en bekijken. En tegelijk de stad verkennen. Horeca, winkels en ander lokaal aanbod ontdekken.

Een digitaal museum in de buitenruimte. Open op elk moment. Het Gewilde Oosten biedt vrijheid en uitkomst. Voor bewoners en bezoekers die kunst en buitenlucht willen. Voor kunstenaars en creatieven die hun kunst willen tonen en aanbieden. Het Gewilde Oosten brengt binnen naar buiten.

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met Gooitske Zijlstra. 
Deze app is mede gerealiseerd dankzij de digitale voucher van Provincie Overijssel

je kunt mij ook volgen via deze social media kanalen
© Copyright 2021 Gooitz | Website door Friks Web & Marketing