Schone en drinkbare IJssel

gooitz » Schone en drinkbare IJssel

Sinds 2020 ben ik betrokken bij het netwerk-platform Schone IJsseloevers. Een prachtig netwerk van partijen groot en klein die langs het stroomgebied van rivier de IJssel actief zijn. Op dit moment  transformeren we naar Schone IJssel en op iets langere termijn Schone en Drinkbare IJssel. Water is magisch.

Donderdag 8 december organiseerden we met een aantal bevlogen en betrokken partijen die heel graag samen willen werken aan de Schone en Drinkbare IJssel de allereerste Schone IJssel Conferentie, en wat een energie hebben we met ons allen. Dankjewel Joost, Lourens en Onnika en collega’s van IVN, Wim Eikelboom, Marloes Heebing en natuurlijk mijn partner in crime van het eerste uur de bevlogen en kundige Peter Adema!

Selfie: Gooitske, Kaia, Dineo, Pjotr, Martijn en Tobias

Deze eerste Schone IJssel Conferentie vond plaats omdat we beter willen samenwerken met de partijen die in het netwerk-platform actief zijn en daardoor meer samenhang in ons netwerk creëren. Lees hier het persbericht.

Naast dat ik één van de organiserende partners ben heb ik samen met collega en videomaker Martijn van Hese, de bevlogen kinderen Dineo (11 jaar), Kaia (12 jaar), Tobias (11 jaar) en Pjotr (11 jaar) een video gemaakt. We hebben hen bevraagd op hun gevoelens en gedachten over water. Wat is het een mooi en respectvolle weergave geworden. Wat ben ik trots op de samenwerking met de kinderen en zo betrokken bij hun eigen leefomgeving. De video werd voor het eerst vertoond aan de

Voor mijn onderzoek naar de stad, het dorp en het buitengebied op ooghoogte werk ik regelmatig samen mét kinderen van 6-12 jaar. Om de simpele reden dat het ontzettend leuk is om met hen samen te werken en omdat zij goede ideeën hebben voor volwassen problemen. Het allerleukste is het als we samen ook een vervolgstap mogen doen. Het broeit behoorlijk en een vervolg is in de making.

 

Wil je meer weten? Stuur dan een bericht! 

je kunt mij ook volgen via deze social media kanalen
© Copyright 2022 Gooitz | Website door Friks Web & Marketing