pow! factor

gooitz » pow! factor

In een vreemd land is het altijd leuk om naar mode en design te kijken. Wat voor merken zijn er en wat voor verhaal zit er achter. En nog veel leuker natuurlijk is om ook iets te kopen als het binnen je budget past.
Afgelopen maand heb ik het genoegen gehad om twee weken in Buenos Aires te verblijven en in deze prachtige stad rond te dwalen. Kunst, cultuur, armoede, rijkdom, muziek, dans, bief en veel warmte van mensen en de heerlijke zon.

Tijdens de vele wandelingen door de verschillende barrios van deze geweldige stad heb ik veel toffe Argentijnse labels ontdekt die de POW! factor hebben. POW! is mijn nieuwe woord voor cool. Kleine, veelal jonge labels werken heel veel samen met lokale kunstenaars en maken hele mooie producten voor betaalbare prijzen waar beide partijen goed aan verdienen ondanks de kleine oplagen.

POW! FACTOR: PURO
Het label PURO wordt in 2004 door een paar Argentijnse vrienden opgericht, met het idee dat er iets ontbrak in de markt. Ze maken geweldige retro tassen, sneakers en slippers met gebruik van pure en originele stoffen in een mix van verschillende stijlen en gecreëerd met behulp van o.a. zeefdruk en sublimatie.
Er worden steeds nieuwe modellen gemaakt en per model maken ze 70 combinaties en bereiken hiermee een constante omzet.

De afgelopen twee jaar werken ze samen met verschillende kunstenaars. Hiermee wil Puro een eerlijk product leveren aan de consument wat gericht is op design en kunst.

Na lang wikken en wegen tussen de verschillende modellen heb ik een tas uitgezocht en gekocht, en ben ik heel erg blij met de special edition tas die in samenwerking met ontwerpster Carla Barth tot stand is gekomen.

Klik hier voor meer informatie over het label Puro >>

je kunt mij ook volgen via deze social media kanalen
© Copyright 2013 Gooitz | Website door Friks Web & Marketing