pow! factor

gooitz » pow! factor

In deze POW! post wil ik jullie graag inspireren met het ambachtelijke en speciale schoenenlabel 28Sport uit Buenos Aires.

POW! FACTOR: 28SPORT
28 Sports is een authentiek schoenen label en hun flagshipstore is gevestigd in de hippe barrio Palermo in Buenos Aires. De schoen ontwerpen zijn gebaseerd op de sportschoenen die gedragen werden bij voetbal, boksen, golf, hockey, atletiek, bowling en klimsport in de jaren ’30, ’40 en ’50. Vandaag de dag werkt 28Sport nog steeds met de originele mallen, handgemaakte productieprocessen en natuurlijke ruwe materialen. Van elke model worden maar enkele maten gemaakt.

De oorsprong van 28 Sport ligt ver voor de officiële oprichting, in januari 1928. En is te vinden in de innovatieve geest van één man: Calogero gualterio Adinolfi. Behalve dat hij één van de belangrijkste Latijns-Amerikaanse amateursporters was van de jaren ’20, had hij ook andere bezigheden. In de loop van zijn sport carrière (o.a. roeien, voetbal, Baskisch bal, basketbal, marathon, jeu de boules) begon Adinolfi te experimenteren met het ontwerpen en maken van schoenen. Eerst als hobby, daarna als obsessie. Hij wilde een ongekende en revolutionaire combinatie maken: duurzaamheid, stijl en comfort.

Het prototype (aka 28-a) werd de basis van zijn ontwerpen en werd wereldwijd een succes. Tot op de dag van vandaag is dit prototype nog steeds het uitgangspunt van alle 28sport modellen. Het motto van 28Sport is dat de levensverwachting van elke schoen hoger moet zijn dan die van de mensen die ze maken.

Als je ooit naar Buenos Aires gaat is dit voor schoenenfreaks een adres wat je niet mag missen! In de winkel hebben de eigenaren een klein museum ingericht met alle attributen van de sporten die 28Sport vertegenwoordigd. De eigenaren hebben een ware beleving toegevoegd aan het label in hun winkel en hun best gedaan om het gedachtegoed in ere te houden. Het is een feestje om in de winkel te zijn en je waant je terug in de tijd. Een gaaf retail concept en zeg nu zelf waar vind je ambachtelijke, in lage oplage handgemaakte en hippe schoenen voor omgerekend 280 euro?! De Duitse webwinkel Don’t cry for me is een van de resellers in Europa.

Klik hier als je meer wilt weten over het label 28Sport>>

je kunt mij ook volgen via deze social media kanalen
© Copyright 2013 Gooitz | Website door Friks Web & Marketing