Mijn wens voor jou

gooitz » Mijn wens voor jou

Het afgelopen jaar is voor mij net als voor anderen een raar jaar geweest. Het is ook een jaar waarbij je nog beter nadenkt over wat voor impact je wilt maken met datgeen wat je doet.

Het thema waarmee ik tijdens de intelligente lockdown in maart 2020, samen met een groep Placemakers uit Europese steden onderzoek naar ben gaan doen? De kindvriendelijke stad door de ogen van kinderen (6-12 jaar). En dat heeft mooie inzichten opgeleverd, die we gaandeweg delen met ons netwerk. We willen impact maken door het democratische proces van gebiedsontwikkeling te verreiken met de stad op ooghoogte door kinder-ogen. En aantonen dat het belangrijk is voor het ontwerp van onze steden om die visie mee te nemen in ontwerpen van plekken, kernen, dorpen, steden en landschap.

Waarom?
Enrique Peñalosa (2 keer oud burgemeester van Bogota) zei het ook: “Kinderen zijn een soort indicator. Als we een succesvolle stad voor kinderen kunnen bouwen, is het een succesvolle stad voor iedereen.”

Proeftuinen verkeer
In Nederland breng ik dit al in praktijk door tien proeftuinen verkeer te bedenken en ontwikkelen in opdracht van Studio Vers Bestuur van Provincie Overijssel, ANWB en de Edwin van der Sar Foundation. Daarbij gebruiken we de visie die kinderen. Door met hen te onderzoeken met behulp van de Placemaking methode en verschillende middelen voor het onderzoek.

Dus mijn wens voor jullie naast gezondheid, liefde en geluk om eens door de ogen van kinderen te kijken en hen serieus te nemen. En als je daar mijn hulp bij kan gebruiken? Ik werk graag voor bedrijven die het op een andere manier willen doen. Laten we dan eens kijken wat ik voor jou kan betekenen en welke impact we samen kunnen maken.

My wish for you? Don’t be such an adult!


Placemaking Kids
De KIDS Working Group richt zich op het welzijn van kinderen en hun interactie met de ruimte en de stad/plek. Hun doel is om met placemaking kindvriendelijke steden te creëren.

Onze missie: 

  • Wij willen dat kinderen een stem en een rol krijgen bij de besluitvorming in stedelijke ontwikkeling.
  • Wij willen mensen bewust maken van de positieve impact die de mening van kinderen op de samenleving kan hebben.
  • Wij willen verschillende Europese stedelijke realiteiten in relatie tot kindvriendelijke planning met elkaar vergelijken.

 

#kerstgroet #nieuwjaarswens #dontbesuchanadult

je kunt mij ook volgen via deze social media kanalen
© Copyright 2020 Gooitz | Website door Friks Web & Marketing