let’s go brusco

gooitz » let’s go brusco

Lambrusco, wie heeft het niet gedronken en is er wel eens dronken van geworden. Ik herinneren mij van toen ik tiener was dat Lambrusco bijna nooit ontbrak op feestjes. Later vond ik het eerlijk gezegd niet meer om in te nemen en ben ik andere wijnen gaan ontdekken.

walnut mixstore
Onlangs was ik een dag op bezoek bij mijn vriendin Truus in Groningen. We hebben heerlijk door alle leuke straatjes gestruind. Op de Carolieweg kwamen we in Walnut Mixstore terecht. Walnut Mixstore is een initiatief van Dorien Dolsma en Ward Klijzing. Een mixstore waarin kleding, schoenen, sieraden, interieur, kunst, boeken & tijdschriften en een tea-to-go samenkomen in een inspirerende omgeving.

let’s go brusco
In de winkel verkopen ze alles wat zij zelf leuk vinden. In deze hippe conceptstore vind je merken als Snowpuppe, Mae Engelgeer en Tas-Ka. Toen ik door de winkel struinde viel mijn oog op een stelling waar wijnflessen stonden. Vooral de tekst die bij de flessen was geschreven: “Echte Italiaanse Lambrusco gemaakt door twee gekke Hollanders.” Als je dat schrijft, dan wil ik weten wie die gekke Hollanders dan zij. En zou Lambrusco dan weer terug komen?

let's go Brusco in het schap bij Walnut Mixstore (foto gooitz)

Thuisgekomen ben ik online gaan kijken en vond de website Brus.co met wat meer informatie. Brusco is een product van reclameduo Frank de Ruwe en Lard Breebaart van reclamebureau NATWERK. Dat had ik er niet achter gezocht toen ik in de winkel stond en de flessen zag staan.

lambrusco
Lambrusco heeft een beetje een suffe naam en in velen hun herinnering geen lekkere smaak. Dat heeft volgens Wikipedia te maken omdat de nadruk heeft gelegen op zeer grote productie (kwantiteit) en de kwaliteit niet altijd meer zoals het oorspronkelijk bedoeld is. Meerdere wijnproducenten zijn echter bezig kwaliteitlambrusco’s op de markt te brengen.

De wijn is vernoemd naar de Lambruscodruif en is een blauwe druivensoort (Vitis vinifera) die vaak gebruikt voor Lambrusco, maar soms ook voor balsamico en grappa. Lambrusco komt uit de districten Emilia-Romaga en Lombardije.

stunten met druiven
Het zijn zeker twee gekke Hollanders, bekijk het leuke filmpje maar eens waar ze met druiven stunten;-) Een erg leuk filmpje om Brusco te promoten, daar zijn het tenslotte reclamejongens voor.

comeback
Wat ik al vermoede is waar, Lambrusco komt terug en dat dankzij de twee Amsterdamse vrienden. Zij vinden de tijd rijp voor een comeback van Lambrusco, want de drank heeft de laatste decennia door overproductie zijn populariteit verloren en is bij de meeste slijterijen naar het onderste schap verdwenen. Onterecht, vonden de jongens, want Lambrusco is in vergelijking tot de meeste wijnen van zeer goede kwaliteit.

Dat de mannen van NATWERK er alles aan doen om Lambrusco weer aan de man te brengen blijkt wel uit de leuke feestjes die ze daarvoor organiseren. Onlangs hebben ze een Brusco Caravan Party georganiseerd tijdens het Edelwise Festival met alleen maar. . . .  je raad het al: Brusco!

Waltnut Mixstore in Groningen verkoopt de fles van het schap en in de webshop van Brus.co kun je de fles online bestellen. Ik zeg doen, los van dat het prima smaakt, draag jij dan ook bij aan de comeback van Lambrusco!

<<lees hier meer over lambrusco>>
je kunt mij ook volgen via deze social media kanalen
© Copyright 2014 Gooitz | Website door Friks Web & Marketing