het begint op een bierviltje

gooitz » het begint op een bierviltje

Bertje en Gooitske

Alle goede ideeën ontstaan op een bierviltje wordt wel eens gezegd. In mijn geval is dat ook echt zo. En heeft mijn bierviltje de spreekwoordelijk bar verlaten. Een droom die werkelijkheid wordt, wat gaaf om mee te maken.
Een jaar geleden om deze tijd heb ik zo’n bierviltje gemaakt, als ik daar nu op terug kijk is het bijna onwerkelijk. Een kleine zelfreflectie doet mij heel wat, wat ben ik bevoorrecht om dit te mee te maken, ik kan wel janken, maar dan van blijdschap.

Als business developer of concept ontwikkelaar denk ik continue in kansen, mogelijke concepten en nieuwe richtingen. Ik wordt wel eens moe van mijzelf, er is nog zoveel te doen, er liggen zoveel kansen, maar je kunt niet alles. Op de fiets, in de winkel, in gesprekken met mijn vrienden en vriendinnen, mijn vriend Jerry altijd ontstaan er ter plekke ideeën, sommige kansloos en andere kansrijk. Je moet lef hebben, anders durven denken, open staan voor alles, een goed netwerk hebben en mensen die je kunt vertrouwen.

Dat bierviltje waar ik over schrijf, heb ik samen met Inez van der Voet vol geschreven. Beide business developers, liefde voor dieren. Inez een Drentse Patrijs, de andere, ik, bewust hondloos omdat ik te klein woon. Als ik ooit groter woon komt er een Bordeaux Dog en ik noem hem Bertje dat staat vast.
Inez en ik stelden onszelf de vraag: “Waarom is er nog niet een lifestyle festival voor honden en baasjes?” Een echt festival waar je welkom bent met je hond, in tegenstelling tot heel veel plekken waar dat niet zo is. Hoe moet zo’n festival er dan uit komen te zien, dan ontstaan er malle ideeën die later helemaal niet zo mal blijken. Want na een aantal gesprekken verlaat het de bar en zijn we gaan voelsprieten in de markt. En merkten we dat wij anders denken, vanuit beleving en vanuit het hart en dat de tijd daarvoor is aangebroken.

Woefstok Festival is geboren!

Daarna volgden veel gesprekken, met professionals uit de branche, innovatieve ondernemers, vrienden, vriendinnen en spontane nieuwe relaties door de zoektocht opgedaan. Wat gaaf om te merken dat je echt het verschil kunt maken en dat je wat los maakt. Mensen inpsireren, enthousiasmeren en motiveren echt na te denken over hun product of dienst en uiteindelijk hun organisatie. Het innovatieve hart klopt en het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Als een vis in het water voel ik mij in dit proces, vallen en opstaan, ontdekken, uitproberen, leren en doel voor ogen houden, linksom of rechtsom!

Zonder hulp van een geweldige achterban kun je dit niet bereiken, ook niet zonder de onvoorwaardelijke liefde en steun van je levenspartner en als ondernemers onder elkaar. Als je niet in hetzelfde en in jezelf geloofd is het onmogelijk om dit waar te maken. Ondernemen is ook erkennen dat er dingen gebeuren die je niet kunt overzien, fouten maken. Omdat je dat gewoonweg niet weet, dat overkomt je. Ondernemen is ook dat je dat bespreekt en hetzelfde doel voor ogen hebt, elkaar recht in de ogen kijkt en uitspreekt dat je je dromen waar wil maken en weer right on track gaat.

Ik zal je zeggen, daarvoor heb je lef nodig. Een bedrijf in deze tijd zal nooit zijn mensen de ruimte geven om te doen waar ik nu mee bezig ben, gewoonweg omdat de tijd en het geld niet wordt geïnvesteerd. Dat heet innoveren.

Een van mijn belangrijkste leerpunten is dat je mensen in hun kracht moet laten, iets laten doen waar ze goed in zijn en leuk vinden. Dat om deel te maken met wat jij eigenlijk wil, wat een rijk gevoel. Alleen maar omdat je de juiste snaar raakt, de mensen motiveert en de kans geeft bij een gaaf proces te horen.

En dat Woefstok Festival tot een volwaardig, bijzonder en uniek concept is gegroeid is niet alleen een verdienste van mij of Inez, maar minstens dat van de mensen die in ons geloven. Wij hebben de fundatie gelegd en iedereen bouwt mee.

Afgelopen zaterdag was het zover, 22 september 2012, toen werd Woefstok Festival een feit. En wat was het gaaf! Een jaar lang van idee naar werkelijkheid, met de juiste vibe, ideeën, guts, slagkracht, intuïtie, mensen, maar vooral voorwaardelijk geloof in wat je doet. Als je geeft dan krijg je terug, vroeg of later. Dat is altijd wat ik mijzelf voorhoud, daar geloof ik in, onvoorwaardelijk.

Als je meer wilt weten mag je mij altijd mailen of bellen, ik neem je graag mee in het gedachtegoed en als je geïnteresseerd bent in het nieuwe ondernemen be my guest!

Kijk maar eens op de site van Woefstok Festival of op de facebookpagina waar meer dan 1300 fans hebben, het foto album van de dag spreekt voor zich dat is toch super!

De toffe foto is van een goede vriend Erik Lam van Esight.

je kunt mij ook volgen via deze social media kanalen
© Copyright 2012 Gooitz | Website door Friks Web & Marketing