groenpaviljoen

gooitz » groenpaviljoen

In de tijd dat ik voor NDC VBK werkte was Groningen mijn basis en was er ik regelmatig te vinden. Afgelopen vrijdag ben ik weer eens een dagje naar Groningen geweest voor een bezoek aan mijn vriendin die ik al veel te lang niet in real live had gezien. Ik koos de trein als vervoermiddel, vanuit Zwolle is het maar een uur met de trein en als je een drankje gaat drinken hoef je niet op te letten hoeveel je hebt gehad.

groen welkom
Als je uit de trein stapt en de stad in loopt kom je langs een drietal groenpaviljoens die gelijk opvallen. Je kunt er niet omheen als je de stad in loopt. Groningen is in 2013 verkozen tot de Groenste Stad van Nederland tijdens de nationale groencompetitie Entete Florale. Kunstenaar Merijn Vrij heeft in opdracht van Gemeente Groningen dit groeikunstwerk ontworpen. Hij houdt zich bezig met kunst en vormgeving in de openbare ruimte. In al zijn werk is natuur aanwezig, als inspiratiebron en materiaal, als ook groei. Licht, kracht en beweging zijn terugkerende thema’s.
De groenpaviljoens blijven staan tot 10 september, dan wordt in Groningen de Nationale Groendag gehouden en de Groenste Stad van Nederland 2014 bekent gemaakt.

groenpaviljoen station groningen (foto gooitz)

 

groenpaviljoen station groningen (foto gooitz)

groenpaviljoen station groningen (foto gooitz)

de groene loper zwolle  
Naar aanleiding van de kantelbijeenkomst die op 3 april 2014 in Zwolle is gehouden zijn er een aantal mooie initiatieven op gang gekomen. Zo ook het initiatief De Groene Loper, die met het in kaart brengen van Zwolse groene initiatieven een grotere groep mensen bewust wil maken. In augustus en september is het de bedoeling om zoveel mogelijk Zwolse groene initiatieven in kaart te brengen.

Op dinsdag 16 september vindt er een bijeenkomst plaats en de organisatie nodigt alle groene initiatieven in Zwolle uit om zich aan te melden. Ik ben heel benieuwd of er ook initiatieven zijn die met het idee spelen om waarde toe te voegen aan de openbare ruimte in Zwolle met groeikunstwerken zoals die in Groningen zijn geplaatst.
<<Hier vind je de link naar het aanmeldformulier van de Groene Loper>>

je kunt mij ook volgen via deze social media kanalen
© Copyright 2014 Gooitz | Website door Friks Web & Marketing