flirt met mij!

gooitz » flirt met mij!

Of je nu online of offline shopt, bedrijven die mooie spullen verkopen moeten een beetje flirten met klanten om de “koopknop” te prikkelen. Kijk je vervolgens hoe goed bedrijven de kunst van het flirten verstaan, dan wordt je daar niet altijd blij van. In een aantal gevallen wordt de koopknop acuut uitgeschakeld en blijft een aankoop uit. Er zijn natuurlijk bedrijven die precies weten hoe je (potentiële) klanten verleid, maar daarover gaat deze blog niet. Deze blog gaat over welke kansen ondernemers soms laten liggen.

hoe reizen jouw klanten?
De voorbereidingen van klanten die op “koop” reis gaan zijn heel divers, dus moet je je daarin verdiepen. De reis begint vaak: online, in een magazine, op straat, voor de etalage, naar aanleiding van een televisie programma, vooraf aan een dagje winkelen of een stedentrip, omdat iemand een speciale gelegenheid heeft etcetera. Niet te vergeten dat er ook heel veel mensen gewoon een beetje op het net browsen. Meestal Googelen klanten de naam van de winkel of het merk voor meer informatie. In veel gevallen komt het voor dat klanten niet goed vinden wat zij zoeken, omdat veel bedrijven gewoonweg online niet goed vindbaar zijn. Staat alleen een adres van de winkel online en ontbreekt een site waar de merken en/of producten te vinden zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

Klant reizen (customer journeys)  als deze vinden over de hele wereld honderdduizenden keren per dag plaats. Des te belangrijker is het dat jij in de schoenen van je klanten gaat staan. Jij wilt toch gevonden worden en klanten blij maken? Dan moet je als ondernemer ook weten hoe klanten op reis gaan. Je moet weten of ze avonturiers zijn die per toeval op leuke plekken komen en zich laten verrassen. Of dat ze juist doelgericht op reis gaan en van te voren alles uitstippelen of met een groep reizen, begeleiding wensen en dus op weg geholpen willen worden.

Staan jouw klanten uiteindelijk voor de etalage van je (web)winkel en worden ze blij verrast door de aandacht die aan de presentatie is geschonken, dan zijn ze klaar en bereid om naar binnen te gaan. De koopknop is geprikkeld en staat op ‘aan.’

flirten jullie ook?
Helaas staat die koopknop al weer op ‘zacht’ op het moment dat klanten bij binnenkomst in de winkel niets terug vinden van de presentatie in de (web)etalage. Immers daardoor zijn ze uiteindelijk verleid en naar binnen gestapt, ze zijn er klaar voor om te gaan flirten met de producten. Ze willen geïnspireerd raken en op ideeën worden gebracht, welke combinaties er bijvoorbeeld gemaakt kunnen worden. In de fysieke winkel willen ze voelen, kijken en passen.

Binnengekomen heeft het personeel ook niet een herkenbare link met de producten uit de (web)etalage. Wist je dat het bewezen is wanneer het personeel de kleding uit de winkel draagt de koopknop enorm geprikkeld wordt en het zichzelf verkoopt. Het zijn wandelende etalagepoppen! De klanten zien gelijk hoe iets staat en gecombineerd kan worden, daarnaast is het een leuk gespreksonderwerp. Denk dus na welke positieve rol het personeel op het koopgedrag van klanten kan hebben.

kans
Veel ondernemers hebben nog een grote stap te maken om aan de verwachting van klanten te voldoen. En zijn over het algemeen alleen bezig met de klanten die naar hun winkel komen. Daar ligt een grote kans, hoe zoeken klanten en hoe wordt de ondernemer daarbij gevonden. Wat biedt jij jouw klanten? Om klanten goed te kunnen bedienen is het belangrijk om te weten hoe klanten op “koop”reis gaan en door deze reis centraal te stellen, dus je klant.

Daar kan gooitz je bij helpen. Door middel van een quickscan brengt gooitz in kaart hoe de klanten de reis naar jouw winkel op dit moment ervaren. Wat je goed doet en hoe je nog meer van waarde kunt zijn voor klanten. We gaan samen flirten met klanten en zorgen dat de conclusie van de quickscan bijdraagt aan het vergroten van het commercieel potentieel van je onderneming.

Interesse in een quickscan?
Neem dan nu contact op met Gooitske Zijlstra van gooitz >>

je kunt mij ook volgen via deze social media kanalen
© Copyright 2013 Gooitz | Website door Friks Web & Marketing