expositie Sassenstraat 2014

gooitz » expositie Sassenstraat 2014

Onlangs sprak ik Aranka Wijnbeek in het Stedelijk Museum van Zwolle, zij werkt daar als curator. Ze is een enorme bevlogen en enthousiaste vrouw, houdt van haar werk en kan daar fantastisch over vertellen.

Ik had haar een paar weken daarvoor ontmoet tijdens de Jaargetijde Borrel. Na ongeveer 10 minuten kletsen kwamen we erachter dat  we genoeg stof voor een koffiedate  hadden en voegden daad bij het woord. Helemaal toen ze vertelde dat het Stedelijk Museum eind 2014 een expositie gaat weiden aan de Sassenstraat Zwolle toen was ik een en al oor.

Oude ansichtkaart van de Sassenstraat

Omdat ik de afgelopen twee jaar betrokken ben geweest bij de ondernemers in de Sassenstraat, hing ik aan haar lippen toen ze begon te vertellen over de geschiedenis van de straat en wat ze van plan was met de expositie.

Daarnaast is Aranka zelf opgegroeid in de straat op nummer 37a, boven het toenmalige kantoor van de Rotterdamse bank, waar ze allerlei mooie herinneringen aan had en waardoor de expositie voor haar extra bijzonder zal zijn. Ik vond bijvoorbeeld een heel mooi artikel van haar vader over het verzamelen van spullen van de Oranjes.

Kansen
Hoe tof is het als er over één van de oudste en mooiste straten van je stad een expositie wordt gemaakt? Hoe vaak komt dat voor, niet vaak toch?!

12 oktober 2014 wordt de expositie geopend en kun je zien wat er in één van de oudste en meest bijzondere straten van Zwolle in de loop der jaren is veranderd! Met aandacht voor haar bekende en minder bekende bewoners, architectuur, historie, ondernemers, activiteiten en gebeurtenissen en vele andere zaken.

Los van de eer voor de Sassenstraat om een expositie in het Stedelijk Museum te krijgen is het ook een hele mooie kans om de straat op een onderscheidende manier te vermarkten en met deze speciale expositie stopkracht te creëren en verbindingen aan te gaan.

Help je mee?
Jullie kunnen helpen om deze expositie zo waardevol mogelijk te maken door op zolder etcetera te gaan kijken of je nog bijzondere of gekke dingen kunt vinden van de straat, over de straat, van het pand waar je in woont of werkt of over bewoners en ondernemers uit de straat.

Reclame Zwolse meubelmakers patroonsvereniging in 1898 bij de kroningsfeesten (ter ere van koningin Wilhelmina) te Zwolle met namen van de makers.

Bijgaande foto is van Historisch Centrum Overijssel, als je deze link aan klikt vind je meer oude foto’s van de Sassenstraat.

Wat voor spullen moet je aan denken? Bijvoorbeeld reclamefolders of advertenties van de verschillende ondernemers, oude verpakkingen, foto’s van bewoners en ondernemers, boodschappenlijstjes, schilderijtjes of prenten, filmpjes, gebruiksvoorwerpen, curiosa, kleding en leuke weetjes en anekdotes enzovoort.

<<Voor meer informatie kun je mailen naar Aranka Wijnbeek: wijnbeek@stedelijkmuseumzwolle.nl >>

 

je kunt mij ook volgen via deze social media kanalen
© Copyright 2014 Gooitz | Website door Friks Web & Marketing