eigenwijs wonen

gooitz » eigenwijs wonen

Samen met Andy Vissers van Andy Vissers Interieurarchitecten bezocht ik 8 mei 2014 de Trendbijeenkomst ‘toekomstverkenning wonen in Overijssel’ van Trendbureau Overijssel in Deventer. Het congres werd op een bijzondere plek gehouden, het oude ziekenhuis wat in de komende tijd wordt getransformeerd.
Tijdens een workshop van Guido de Vries werden we getriggerd door zijn project Lucy in the Sky. Een hotelkamer op hoogte en op een bijzondere plek. Heel bijzonder en verrassend!

Lucy in the sky Deventer - via Trendbureau Overijssel

Thuisgekomen hebben we met de inspiratie van de trendbijeenkomst wonen samen gekeken naar de ontwikkelingen die op dit moment in de maatschappij op het gebied van zorg en wonen aan de orde zijn. Gewoon omdat het een fascinerend en actueel onderwerp is op dit moment.

Door het erover te hebben met mensen in ons netwerk kwamen er ook gelijk een aantal vragen bij ons op. Wij denken namelijk dat de groep mensen die over een aantal jaren voor woon- en zorg-keuzes staan, hele andere wensen op dat gebied hebben dan de mensen op dit moment. De gesprekken die wij hebben gehad bevestigen die aanname.

eigenwijs wonen
Vanuit de gedachte dat dit nu speelt en dat de wensen van mensen in de toekomst heel anders zijn hebben we het idee opgevat om met een aantal frisdenkers en dwarsdenkers een concept te bedenken met de werktitel ‘Eigenwijs Wonen’. Zoals de werktitel doet vermoeden, geen doorsnee woning dus.

Het "gekke huis" Bispingen Duitsland (Foto: Philipp Guelland)

Wij hebben contact gezocht met een aantal mensen met hele verschillende achtergronden en verschillende leeftijden. We hebben hen gevraagd of ze met ons na willen denken wat ‘Eigenwijs Wonen” zou kunnen zijn en wat het voor hen zou kunnen betekenen. Maandag 14 juli komen we voor de eerste keer bij elkaar voor een brainstorm. De uitkomsten van onze sessies zullen Andy en ik met jullie delen op onze sites en op  Facebook.

voorbeelden eigenwijs wonen gezocht
Wij zijn op zoek naar mooie en verrassende voorbeelden van “Eigenwijs Wonen” voor 1 of 2-personen. Als je die met ons wilt delen kun je Andy (info@andyvissers.nl) of Gooitske mailen.

je kunt mij ook volgen via deze social media kanalen
© Copyright 2014 Gooitz | Website door Friks Web & Marketing