Club Cele

gooitz » Club Cele

In februari start Zwolse theaters (voorheen Odeon De Spiegel theaters) met diverse activiteiten en programma’s onder het label Club Cele: een dynamisch platform voor culturele verdieping en publieke programma’s met een maatschappelijke context. Met een programmering van debat tot masterclass en van cultuurcafé tot VPRO Tegenlicht Meet-up kunnen inwoners van de brede regio Zwolle er dagelijks terecht voor de nodige dosis kennis, verdieping en inspiratie.

De afgelopen weken is een redactie in het leven geroepen om vorm te geven aan de ideeën omtrent het platform. Margreet Wieringa (Directeur Zwolse theaters) licht toe: “De stad miste een expliciete plek waar culturele verdieping en ontspanning elkaar weten te vinden. Waar publieke programma’s en activiteiten plaatsvinden met een maatschappelijke context en cross–overs tussen verschillende disciplines.” Business Developer Gooitske Zijlstra vult aan: “Dat kan dus een debat zijn dat aansluit op een actueel onderwerp, maar ook een theatercollege van André Kuipers of IPA (Isala Publieksacademie, red.). De gemeenschappelijke deler is dat vernieuwing en actualiteit centraal staan.

Foto: Raymond van Olphen

Foto: Raymond van Olphen

Café Foyé op de Blijmarkt vormt de thuisbasis voor de activiteiten van Club Cele. Deze hotspot opende op 1 oktober jl. haar deuren en is dagelijks vanaf 10.00 uur geopend voor cultuurliefhebbers in alle soorten en maten. Tevens zal er regelmatig op locatie geprogrammeerd worden bij (culturele) partners in de stad. “Plekken als Het Langhuis, Filmtheater Fraterhuis en Waanders in Broeren zijn bij uitstek geschikt voor programma’s op het gebied van kunst, cultuur, wetenschap en politiek.” aldus Wieringa.

Cele is een dynamisch platform voor kunst, cultuur en discussie in Zwolle, met als uitvalsbasis Café Foyé. Het is een plek voor ontmoeting en interactie waar culturele verdieping en ontspanning elkaar weten te vinden. In de culturele ambiance van Club Cele vinden diverse publieke programma’s plaats gericht op de actualiteit.

Club Cele is een label van Zwolse Theaters.

Gooitz is in opdracht van Club Cele als projectleider betrokken bij de opzet van het programma. Op 3 februari werd het eerste Club Cele debat XL over het thema angst gehouden.

 

Volg Club Cele op Twitter en op Facebook en online Club Cele

je kunt mij ook volgen via deze social media kanalen
© Copyright 2015 Gooitz | Website door Friks Web & Marketing