Club Cele spot on cultuur!

gooitz » Club Cele spot on cultuur!

Dit voorjaar mochten we met Club Cele en een mooi team van professionals voor Provincie Overijssel vier interactieve werksessies te organiseren ten bate van het Cultuurbeleid 2017-2020. Samen met Niesco Dubbelboer ben ik in december 2015 begonnen met de voorbereidingen van deze vier werksessies. Niesco is een hele fijne partner, ik ontmoette hem ongeveer twee jaar geleden tijdens één van de summits door mijn betrokkenheid bij Pakhuis de Zwijger en Steden in transitie. Wij kunnen het samen goed vinden en dat is wat mij betreft één van de ingrediënten voor een fijne samenwerking.

Daarnaast hebben we voor deze opdracht samengewerkt met Tim Perry (foto en film), verslaglegging Marga van der Burgt (verslaglegging), De meisjes van plezier (alternatief speeddaten), Anniek Docter (online magazine), locaties Het Burgerweeshuis in Deventer (Marjolijn Dokter) en Hanz in Zwolle (Patrick Bos), voor het online brainstormen werkten we samen metErnst Abbing (Primoforum), Modeontwerpster Miriam van Weeghel,  en Zwolse Theaters.

werksessies cultuur
In het eerste kwartaal van 2016 daagden we tijdens vier werksessies iedereen uit mee te denken over alle aspecten van het cultuurbeleid 2017 – 2020, zoals erfgoed, culturele samenwerking, de ondersteuning van culturele organisaties, over cultuureducatie, cultuurparticipatie en bibliotheken.
Gezamenlijk keken we naar de opbrengst van het huidige cultuurbeleid: wat gaat er goed en wat moet er beter? Welke uitdagingen liggen er voor het cultuuraanbod? En welke rol heeft de provincie in cultuureducatie? In totaal deden bijna 400 deelnemers mee.

Het enthousiasme en de betrokkenheid van de mensen laten zien dat cultuur, beleving van cultuur en het denken over cultuur springlevend zijn in onze provincie. De brede instemming met onze cultuurbenadering tot nu toe en de kritische aansporingen voor verdere verbetering vormen een belangrijke steun aan het adres van het provinciebestuur.Provincie was voornemens de inhoud van de cultuurnota niet alleen te bepalen en was van plan het cultuurwerkveld te vragen met haar mee te denken.

Tijdens de vier werksessies, te weten Cultuur over grenzen, Cultuur met karakter, Cultuurdragers en boegbeelden en Cultuur voor iedereen zijn we op een interactieve wijze met een aantal vraagstukken aan de slag gegaan. Ernst Abbing van de online brainstormtool Priomoforum leverde alle ipads en de mensen werden ingedeeld in groepen aan tafels. De # die voor de werksessies cultuur en het cultuurcongres op Twitter zijn gebruikt was #spotoncultuur.

De eerste twee werksessies werden op 24 februari gehouden op locatie bij Het Burgerweeshuis in Deventer met heel veel mensen die hun input graag wilden delen. De laatste twee werksessies werden gehouden bij Hanz in Zwolle, waar ook een hele grote groep mensen uit het culturele werkveld hun input hebben gegeven. Het was hard werken voor Niesco, Ernst en mijzelf, maar we hebben een mooi resultaat kunnen neerzetten waarmee Provincie Overijssel dankzij de samenwerking met genoemde partners, het culturele werkveld en speciale dank gaat uit naar onze opdrachtgever Provincie Overijssel, met name team cultuur en gedeputeerde Hester Maij.

Lees hier het online magazine van Spoton!cultuur 2016

Schermafbeelding 2016-05-16 om 16.02.27

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met veel genoegen heeft Club Cele bijgedragen om de nieuwe cultuurnota periode 2017 – 2020, Cultuur in de schijnwerpers – verbinden, versterken en vernieuwen, van input te voorzien!

 

Kan Club Cele iets voor jouw bedrijf betekenen? Neem dan nu contact op!  

je kunt mij ook volgen via deze social media kanalen
© Copyright 2016 Gooitz | Website door Friks Web & Marketing