blijf spelen

gooitz » blijf spelen

Prachtig, machtig mooi, gezellig en betekenisvol. 

Dat zijn de woorden die mij in gedachte schieten als ik terug denk aan afgelopen vrijdag 9 februari, toen vierden we de derde verjaardag van Club Cele. Het platform voor verdieping en inspiratie wat ik in opdracht van Zwolse theaters mag programmeren. Samenwerkingspartners, opdrachtgevers, Zwolse theater collega’s, de wethouder cultuur, Club Cele redactie en leercollega’s hebben samen getoast op onze verjaardag. Ik voelde mijzelf bijna jarig omdat ik ontzettend leuke kado’s heb gekregen. Super! En ik ben heel erg blij met de prachtige tas van Fryskfilt een tas gemaakt van wolvilt, zoals ik begreep speciaal gemaakt voor deze gelegenheid, daar gaat je Friese hart sneller van kloppen, wat gaaf.

 


 

Drie jaar geleden gingen we op avontuur

Eind 2014 ontmoette ik Margreet Wieringa, de toenmalige directeur van Zwolse theaters en na een aantal gesprekken gaf zij mij de opdracht om uit te gaan zoeken hoe een platform voor verdieping, de maatschappelijke verantwoordelijkheid van een theater kon uitdragen en versterken. Zo programmeerden we op 2 februari 2015 ons eerste Club Cele programma en staan we drie jaar later in Cafe Foye te proosten op onze derde verjaardag. We hebben veroorzaakt, impact gemaakt en zetten de stad in beweging! We zijn op reis gegaan langs vele onderwerpen en thema’s en dat heeft mooie dingen opgeleverd in onze stad. We kunnen het niet meer onder stoelen of banken steken, we zijn van betekenis voor regio Zwolle! We moeten ook blijven spelen, dat blijkt ook uit de leuke kado’s.

 

Bedankt

Op de eerste plaats mijn zeer gewaarde collega’s van Club Cele, die onvoorwaardelijk mee veroorzaken om onze stad in beweging te zetten. Dat je daar toch een partij trots op kunt zijn.

De prachtige en krachtige woorden van onze wethouder cultuur Jan Brink over het belang van een platform zoals Club Cele. Zo fijn dat hij de tijd neemt om deze derde verjaardag met ons mee te vieren.

Van Anna Bouwman en haar collega’s van domein inhoud, waarmee ik nauw samenwerk. Die samenwerking krijgt steeds meer vorm, dat kan alleen als je geloofd in wat het betekent voor de stad en voor je werk.

 

Leercollega’s Club Cele

Op deze dag zwaaiden we ook onze leercollega Daan Sikkens uit. Zijn laatste stagedag was een feit. We zullen zijn waardevolle bijdrage en zijn analyses missen en ik wens hem veel avontuur in zijn verdere carrière. Daan wordt opgevolgd door Karlijn de Groot, die vanaf deze week onze nieuwe leercollega bij Club Cele is. Als je naar Club Cele gaat, kun je haar ontmoeten.

 

Ben je nieuwsgierig naar wat we doen bij Club Cele? Kom dan een keer langs, dan kun je het zelf ervaren. Check onze programmering hier.

 

 

 

je kunt mij ook volgen via deze social media kanalen
© Copyright 2018 Gooitz | Website door Friks Web & Marketing