Art in the streets

gooitz » Art in the streets

expositie MOCA - The Geffen Contemporary

In augustus 2011 organiseerde Jeffrey Deitch, directeur van MOCA (Museum Of Modern Art) The Geffen Contemporary in Los Angeles een historische expositie: “Art in the Streets.” De eerste grote Amerikaanse expositie over de geschiedenis van graffiti en street art, van begin jaren ’70 tot wat het nu is.

In de documentaire “Outside in” (Alex Stapelton) die naar aanleiding van die baanbrekende gebeurtenis is gemaakt, komen kunstenaars en curatoren uit de graffiti, graffiti georiënteerde kunst en street art aan het woord. In de documentaire worden de kunstenaars die meewerken aan de expositie (o.a. Fab 5 Freddy, Futura, Shepard Fairey, Revok, Mr. Cartoon, Martha Cooper, Invader) gevolgd tijdens het creatieve proces.

In de documentaire wordt gerefereerd aan de beginperiode van graffiti in Amerika en hoe de kunstvorm is geëvolueerd naar een kunstvorm die steeds vaker door een groot publiek wordt geaccepteerd.

http://vimeo.com/36179600

8 maart wordt het Zwolle Creatief magazine gelanceerd op People’s Business. Voor dit magazine heb ik samen met Martin de Groot een artikel geschreven genaamd: “De sensatie van Creatie.” Dit arikel gaat over het ontstaan van graffiti, graffiti georiënteerde kunst en street art in Nederland en sluit aan bij de documentaire. Graffiti, graffiti georiënteerde kunst en street art zullen zichzelf elke keer vernieuwen en nooit verdwijnen uit het straatbeeld, zij vormen de sensatie van creatie. Als het magazine uit is post ik het artikel op mijn blog.

klik hier als je meer wilt lezen over de expositie Art in the Street >>
je kunt mij ook volgen via deze social media kanalen
© Copyright 2012 Gooitz | Website door Friks Web & Marketing