Rebelz

gooitz » Rebelz

Regelmatig spreek ik Sabrina Lindemann, kwartiermaker op Binckhorst in Den Haag. En iedere keer word ik verrast door de plek waar we afspreken. Dat komt onder andere omdat het gebied in transformatie is en er veel gebouwd, verbouwd en vooral getransformeerd wordt.

 

Rebelz op de Binckhorst
Eind augustus spraken we bij Rebelz af. Een plek waar ze goede en fijne horeca combineren met (ex) gedetineerde vrouwen. En ze zorgen bij Rebelz voor een waardevolle werkplek. Een prachtig voorbeeld van de betekenis economie.
Initiatiefneemster Karin Nijman heeft Rebelz en Stichting Back on Trek opgericht en is projectleider leer,- en werktraject horeca voor ex-gedetineerde vrouwen.

Als Sabrina en ik afspreken is Rebelz Binckhorst vier maanden open. Terwijl ik op Sabrina wacht, spreek ik een aantal mensen aan over hun betrokkenheid bij het concept en ze beginnen vol trots te vertellen over de plek en hun werk. Het interieur is ontzettend gaaf, met aandacht voor stijl, typografie, kleur en vorm samengesteld en ik ga even zitten. Op het tafeltje ligt het Rebelz magazine nr. 1 en ben ik weer verrast door hoe gaaf het totale concept is vormgegeven.

In het voorwoord van Karin Nijman kopt pagina vijf: “Verzilveren van de tweede kans doen ze zelf, het bieden ervan is waar Rebelz voor staat!” Ik moet gelijk denken aan een Meet Up die we bij Club Cele hebben georganiseerd rond de betekenis economie “Rendement van geluk” die VPRO Tegenlicht in 2016 heeft gemaakt. Daarin staat Greyston Bakery centraal en als ik een specifiek fragment denk krijg ik weer kippenvel. Ze doen daar aan open hiring: iedereen die wil werken wordt aangenomen, zonder vragen te stellen.

Geïnspireerd door mijn ontmoeting met Sabrina en het bezoek aan Rebelz op de Binckhorst reed ik naar huis en denk na over hoe ik deze inspiratie kan delen met mensen in mijn netwerk. Wordt vervolgd. 
je kunt mij ook volgen via deze social media kanalen
© Copyright 2019 Gooitz | Website door Friks Web & Marketing